..::Kien06VL::..
Chào mừng bạn đến với Kien06VL. Chúc bạn tìm được nhiều điều bổ ích từ diễn đàn!
Để xem được nội dung chính của diễn đàn bạn cần đăng nhập hoặc đăng ký.


To view all main content you need to log in or register.

Vodafone headquarters by Barbosa & Guimaraes

Xem chủ đề cũ hơn Xem chủ đề mới hơn Go down

26112009

Bài gửi 

normal Vodafone headquarters by Barbosa & Guimaraes





Portuguese photographer [You must be registered and logged in to see this link.] has sent us his photos of the new headquarters for mobile phone brand Vodafone in Porto, designed by architects [You must be registered and logged in to see this link.] of Matosinhos in Portugal.

Called Oporto Vodafone Building, the project has a faceted concrete shell with angular windows.

The architects aimed to create a sense of movement and irregularity.

The building has eight floors, three of which are underground.

The ground floor comprises a shop, cafe and entrance hall.

Offices are located on the remaining storeys above ground, with
parking and training facilities housed in the subterranean floors.

Photographs are copyright [You must be registered and logged in to see this link.] and used with permission. [You must be registered and logged in to see this link.].

Here’s some text from the architects:

OPORTO VODAFONE BUILDING, PORTUGAL 2006 – 2009
In July 2006, when we were invated to the new building competition,
through the media, radio, television and newspapers we could notice the
following slogan: “VODAFONE LIFE, LIFE IN MOTION.”

This sentence reflects the attitude and philosophy of Vodafone.

We believe that the new building should be faithful to this idea,
adopting a dynamic image, conveying the sense of movement, challenging
the static.

Seeking inspiration from painting, sculpture, photography, arts
which had already faced this dilemma, the office building, designed
usually linear, begins to become an irregular body, out of balance,
with many faces in motion.

The formalization of this concept is based on the concrete, which
through its plasticity, allows to create irregular and free-form
shapes, working both as a structural solution and exterior appearence,
creating a unique shape, a monolithic building, bringing cohesion and
unity to the set.

The technical complexity of the building leads to a periphery
structural solution, a shell of concrete, like an egg, reducing
internal support to the two stairwells and three central pillars,
allowing great versatility in its interior space use.

Functionally, the building has eight floors working three as underground.

On the ground floor, in addition to the auditorium, we have a store facing the Boavista Avenue, the cafeteria and office acess.

In the four upper floors appears the offices working as open-space with an accessible terrace.

In the underground, the floors -3 and -2, are working as car parking
facilities and the -1 floor is occupied by technical areas and training
rooms.












Posted by Rose Etherington from dezeen.com


Tích "[b]+" cho bài viết hay[/b]
Pass cho sách: booktraining.net

avatar
Milunice259
 
 

Libra
Giới tính : Nam
Tổng số bài gửi : 1355
Tuổi : 30
Đến từ : Long An
Nghề nghiệp : Người mẫu
Trạng thái bản thân : Đã có vợ
Điểm tích cực : 2354
Chất lượng bài viết : 342
Châm ngôn sống : Thiên tài chỉ có một phần trăm cảm hứng, còn lại là đổ mồ hôi

Xem lý lịch thành viên http://www.kt06vl.top-forum.net

Về Đầu Trang Go down

Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

 
Permissions in this forum:
Bạn không có quyền trả lời bài viết