..::Kien06VL::..
Chào mừng bạn đến với Kien06VL. Chúc bạn tìm được nhiều điều bổ ích từ diễn đàn!
Để xem được nội dung chính của diễn đàn bạn cần đăng nhập hoặc đăng ký.


To view all main content you need to log in or register.

View House by Johnston Marklee and Diego Arraigada Arquitecto

Xem chủ đề cũ hơn Xem chủ đề mới hơn Go down

30092009

Bài gửi 

normal View House by Johnston Marklee and Diego Arraigada Arquitecto





Architectural photographer Leonardo Finotti has sent us images of a house in Rosario, Argentina, by American practice Johnston Marklee and Argentinian practice Diego Arraigada Arquitecto.

The building, called View House, is situated on the Argentinian plains.

Its design aims to allow the occupant to enjoy the surrounding views on all sides while still keeping their privacy.

The interior features a spiralling staircase, which leads to a roof deck.

By including large windows and cross ventilation, the architects aim to minimise electricity costs for the occupants.

It is constructed from concrete, anodized aluminium, plaster and hardwoods.

The house covers 3200 square feet.

Here’s some more information from Diego Arraigada Arquitecto and Johnston Marklee:

VIEW HOUSE
The View House is designed under conditions generated by both the potential and limitations of large suburban developments.

Situated near Rosario on the vast landscape of the Argentine plains, the 3200 sq foot house occupies a 22,750 sq foot parcel.

The design is driven by two conflicting desires: engaging the living
experience of the house with the views of the surrounding landscape and
preserving privacy from neighbors.

Planning demands and the unique position of the peripheral corner
lot demanded a specific approach to the massing of the house and its
engagement with the landscape.

A compact massing strategy with a minimal footprint liberates and preserves the ground, defining a two story structure.

By denying the traditional front, side, and rear yard designations,
and instead intensifying the facade as a surface that continuously
modulates the relationship of interior to exterior, the perception of
the house unfolds through a sequence of oblique views where every
surface of façade becomes primary.

The formal and tectonic complexity of the house results from the
repetition of four basic geometric subtractions from a primitive mass
that create a dynamic exterior shape perceived simultaneously as
embedded and lofted, cantilevered and slumped.

In the interior, these operations define a continuous and modulated
space that spirals upwards from the ground level to the roof terrace in
a sequence of living areas.

The four geometric subtractions have differentiated volumetric
impressions on the inside of the house, each of which, together with a
contiguous aperture, results in an interior landscape of paired
surfaces, views, and lighting effects.

The rotational strategy for the apertures results from the framing
of desirable landscape features, the anticipation of neighboring
developments and the choreography of internal circulation.

The reduction of electric and HVAC demands by facilitating cross
ventilation and natural light have also been taken into consideration.

Click for larger image
Varying in height, orientation, and depth, each framed opening
captures a distinct view, providing alternating relationships between
interior and exterior.

Click for larger image
The layering of subtractions and apertures also relates to the tectonic demands of the overall concrete shell.

Click for larger image
As a culmination of the internal circulation along a path of 360º, a
flight of steps leads up to a panoramic roof deck, from which the
expansive surrounding landscape can be perceived from a new height.

Click for larger image
The rough concrete shell of the house was built using traditional
local techniques and its form and finish retain the impression of the
means and methods of its construction.

In contrast, the interior of the house is smooth and polished in
nature. Lightly hued terrazzo floors on the first floor are
distinguished from the smooth plaster walls only by a degree of
reflectivity and polish.

The black window frames punctuate the views and define a contrast with the white interior atmosphere.

In more intimate, private spaces, Lapacho wood covers the floors creating a new contrast with the walls and ceilings.

Rosario, Argentina.
Project: 2004-2005
Construction: 2006-2009
Site Area: 2113 m2
Interior Area: 297 m2
Total Built Area: 361 m2
Architects: JOHNSTON MARKLEE & DIEGO ARRAIGADA ARQUITECTO
Principals-in-Charge: Mark Lee, Diego Arraigada
Project Architect: Sharon Johnston AIA
Project Team: Juliana Esposito, Jeff Adams, Pablo Gamba, Nazarena Infante,
Nadia Carassai, Anne Rosenberg, Anton Schneider
Developer: Lucas Ma (President, Markee LLC)
Structural Engineer: Ing Gonzalo Garibay
General Contractor: MECSA, Ing Gustavo Micheletti
MATERIALES:
Exposed Concrete, Anodized Aluminum, Plaster, Polished concrete, Polished Terrazzo, Lapacho Hardwood.



Posted by Sarah Housley from dezeen.com


Tích "[b]+" cho bài viết hay[/b]
Pass cho sách: booktraining.net

avatar
Milunice259
 
 

Libra
Giới tính : Nam
Tổng số bài gửi : 1355
Tuổi : 29
Đến từ : Long An
Nghề nghiệp : Người mẫu
Trạng thái bản thân : Đã có vợ
Điểm tích cực : 2354
Chất lượng bài viết : 342
Châm ngôn sống : Thiên tài chỉ có một phần trăm cảm hứng, còn lại là đổ mồ hôi

Xem lý lịch thành viên http://www.kt06vl.top-forum.net

Về Đầu Trang Go down

- Similar topics
Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

 
Permissions in this forum:
Bạn không có quyền trả lời bài viết