..::Kien06VL::..
Chào mừng bạn đến với Kien06VL. Chúc bạn tìm được nhiều điều bổ ích từ diễn đàn!
Để xem được nội dung chính của diễn đàn bạn cần đăng nhập hoặc đăng ký.


To view all main content you need to log in or register.

Z-house by Hohyun Park and Hyunjoo Kim

Xem chủ đề cũ hơn Xem chủ đề mới hơn Go down

27082009

Bài gửi 

normal Z-house by Hohyun Park and Hyunjoo Kim





Korean architects [You must be registered and logged in to see this link.] have completed Z-House, a residence in Gwangju Si near Seoul.

Situated at the top of a steep hill, the building is surrounded by
woods to the west and has views across the surrounding mountains to the
south.

The Z-shaped roof is made of black zinc and wraps around the upper level of the house.

The upper level is clad in red cedar wood in contrast to the lower level which is finished in basalt stone.

Photographs are by Jungmin Seok.

Here is some text from the architects:

In composition of space, relationship among programs and circulation are played important role.

Ground level, which is divided by kitchen/Dining and living area and
upper level, which is divided by children rooms and master zone are
crossing at division area.

By this manner, space is gradually ascending from entry to master zone.

Next thing to consider is to make dynamic space by changing size of space and by leading sight.

High ceiling at the entrance corridor is more emphasized by sunlight
through skylight and a wall, which is faced at the end of corridor,
inducts eye to dining area.

At this point, the ceiling height is suddenly changed by overhead
ramp. High ceiling living area appears through low-rise 3 step
staircase, which is crossing outside water pond and inside plant area.

From living area, space bifurcates to library at lower level and to upper level.

Master zone, where is a climax in space scenario, is connected by a
corridor and a ramp from children’s room at upper level. Master bedroom
is entered through open bathroom and powder room and reconnected to
entrance corridor.

Shape of the building is planned to follow the space scenario and
roof, which is covered by black zinc is wrapping around upper level
mass and form a homogeneous and muscular shape.

Contrarily, lower level masses, which are covered by basalt, stand rigidly.

Water pond and inner plant space are inserted at the crossing point of lower level mass and upper level mass.

Name of Building: Z-house
Architect: Hohyun Park + Hyunjoo Kim.-
Location: 342-19 Neungpyeong-ri, Opo-eup, Gwangju Si, Gyeonggi-Do
Use: Residential
Site Area: 805.00M2
Gross Floor Area: 287.569M2
Building Area: 189.64M2
Landscaping Area: 615.36M2
Gross Floor Ratio: 26.89%
Building Coverage Ratio: 23.56%
Building Scope: 2story Building, 1story Basement
Structure: RC
Exterior Finishes: Black Zinc, Basalt, Red Cedar, Slate
Interior Finishes: Paint, Cedar, Pine, Wenge Flooring, Wenge& Zebrano staircase, Slate
Duration of Design: 2007.05 ~ 2008.03
Duration of Construction: 2008.05 ~ 2009.04













Posted by Ali Morris from dezeen.com


Tích "[b]+" cho bài viết hay[/b]
Pass cho sách: booktraining.net

avatar
Milunice259
 
 

Libra
Giới tính : Nam
Tổng số bài gửi : 1355
Tuổi : 30
Đến từ : Long An
Nghề nghiệp : Người mẫu
Trạng thái bản thân : Đã có vợ
Điểm tích cực : 2354
Chất lượng bài viết : 342
Châm ngôn sống : Thiên tài chỉ có một phần trăm cảm hứng, còn lại là đổ mồ hôi

Xem lý lịch thành viên http://www.kt06vl.top-forum.net

Về Đầu Trang Go down

- Similar topics
Share this post on: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

 
Permissions in this forum:
Bạn không có quyền trả lời bài viết