..::Kien06VL::..
Chào mừng bạn đến với Kien06VL. Chúc bạn tìm được nhiều điều bổ ích từ diễn đàn!
Để xem được nội dung chính của diễn đàn bạn cần đăng nhập hoặc đăng ký.


To view all main content you need to log in or register.

Mizoe House by Takashi Seisho and Akinari Tanaka

Xem chủ đề cũ hơn Xem chủ đề mới hơn Go down

01082009

Bài gửi 

normal Mizoe House by Takashi Seisho and Akinari Tanaka





Architects Takashi Seisho and Akinari Tanaka have completed a house in Hakodate, Japan, where triangular, concrete slabs in the facade mask views of neighbouring houses.

The windows extend the full height of the house and direct the occupants’ gaze upwards towards the sky.

The interior comprises bare wood and white-painted surfaces.

The residence was designed for a couple and their two young children.

Here’s some more information from the architects:

“MIZOE HOUSE” by Takashi Seisho + Akinari Tanaka (Structure engineer: Kenji Nawa)
Situation and demands
The site is located in a residential area in Hakodate (Japan) where the
vestige of a field is still left. The family is Mr. And Mrs. Mizoe and
their two small children. We thought “Space with a gradual boundary”
and “For cold district” are problems especially in their demands.

Techniques
To sublime these two items under the low cost, we based on the volume
of dice in which the space of one being settled is efficiently
obtained. Next, we chose the technique “Wrench” to be able to use the
site effectively even by the volume of dice, and to feel the inside to
be wide.

Effects of “Wrench”
To lose dark spaces in between the neighboring houses is the first
head. A peripheral field, road, and next gardens are taken on the
premises, and it makes a city extension.

The second is parrying as for a glance with the house of the purlieu
each other. It is a simple behavior of city. Next, it is to select
scenery well.

In the part where it touches the neighboring house, the triangular
wall and vend windows that is dragged by the rotation of the hull lead
our eyes to the vast sky. In the part where the view is good, the slit
window takes scenery directly.

The last is connecting the space slippery. Three-dimensional
constricted parts in a void made by not wrenching the internal core
alone regardless of the hull. These constricted parts connect to each
individual spaces keeping independently.

At the end
We thought, in the internal space obtained by “Wrench”, there is
“Movement” of the space and the light that doesn’t understand in the
photograph. We want for more people to feel this house.

Takashi Seisho / Seisho Takashi Architect’ Studio
Akinari Tanaka / Tanaka Akinari Architect’ Office




Posted by Rose Etherington from dezeen.com


Tích "[b]+" cho bài viết hay[/b]
Pass cho sách: booktraining.net

avatar
Milunice259
 
 

Libra
Giới tính : Nam
Tổng số bài gửi : 1355
Tuổi : 29
Đến từ : Long An
Nghề nghiệp : Người mẫu
Trạng thái bản thân : Đã có vợ
Điểm tích cực : 2354
Chất lượng bài viết : 342
Châm ngôn sống : Thiên tài chỉ có một phần trăm cảm hứng, còn lại là đổ mồ hôi

Xem lý lịch thành viên http://www.kt06vl.top-forum.net

Về Đầu Trang Go down

- Similar topics
Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

 
Permissions in this forum:
Bạn không có quyền trả lời bài viết