..::Kien06VL::..
Chào mừng bạn đến với Kien06VL. Chúc bạn tìm được nhiều điều bổ ích từ diễn đàn!
Để xem được nội dung chính của diễn đàn bạn cần đăng nhập hoặc đăng ký.


To view all main content you need to log in or register.

Out of the Box by Cadence

Xem chủ đề cũ hơn Xem chủ đề mới hơn Go down

20072009

Bài gửi 

normal Out of the Box by Cadence





Indian architecture firm [You must be registered and logged in to see this link.] have completed a residence in Bangalore, India, which features cast-concrete external walls decorated with perforations.

Called Out of the Box, the project is situated in a residential area
of Bangalore and is designed to block views of the neighbouring
buildings from within.

The plan is a variation on a traditional courtyard house layout;
instead of placing the courtyard in the centre of the building the
architects have split the house into quarters and placed the courtyard
in the northwest corner.

The courtyard is elevated above street level on the first floor and
features two perforated walls, traditionally known as jali walls, that
allow light and cooling air to pass through from the outside.

Photographs are by [You must be registered and logged in to see this link.].

Here is some more text from Cadence:

OUT OF THE BOX
PROJECT CONCEPT
The 1200sqft corner site presented us with the classic urban
scenario. The site was abutted by houses on two sides and flanked by
low income housing on the other two sides.

The question thus posed to us was, “What would be the relationship of the dwelling to the outside?”

The stand taken by us was to incorporate the ‘outside’ inside while the building shuns the surroundings.

A classic diagram of this would be the traditional courtyard house.

Taking this classic diagram we moved the court to the corner to create new spatial and formal effects.

By moving the court to the fourth quadrant of the square we could magnify the boundaries of each program flanking the court.

i.e. the living room, the dining and the bedrooms would not only
feel much bigger but also would have sectional relationship with the
open to sky court.

The court is further articulated by placing a sculptural element
that would serve as an informal dining area as well as a tub for
housing a tree.

The jali wall cast in-situ completes the fourth corner to accentuate the experience of the court.

Client: Phangun Rao
Site: 1200sqft
Built up area: 2300sqft
Location: Bangalore, India
Architects: Cadence
Principal Architects: Narendra Pirgal, Smaran Mallesh, Vikram Rajashekar
Structural Engineer: Manjunath & co








Posted by Ali Morris from dezeen.com


Tích "[b]+" cho bài viết hay[/b]
Pass cho sách: booktraining.net

avatar
Milunice259
 
 

Libra
Giới tính : Nam
Tổng số bài gửi : 1355
Tuổi : 30
Đến từ : Long An
Nghề nghiệp : Người mẫu
Trạng thái bản thân : Đã có vợ
Điểm tích cực : 2354
Chất lượng bài viết : 342
Châm ngôn sống : Thiên tài chỉ có một phần trăm cảm hứng, còn lại là đổ mồ hôi

Xem lý lịch thành viên http://www.kt06vl.top-forum.net

Về Đầu Trang Go down

Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

 
Permissions in this forum:
Bạn không có quyền trả lời bài viết