..::Kien06VL::..
Chào mừng bạn đến với Kien06VL. Chúc bạn tìm được nhiều điều bổ ích từ diễn đàn!
Để xem được nội dung chính của diễn đàn bạn cần đăng nhập hoặc đăng ký.


To view all main content you need to log in or register.

Rødovre Skyscraper by MVRDV and ADEPT

Xem chủ đề cũ hơn Xem chủ đề mới hơn Go down

12052009

Bài gửi 

normal Rødovre Skyscraper by MVRDV and ADEPT





Dutch architects MVRDV and Danish co-architects ADEPT have won a competition to design the Rødovre Skyscraper in Copenhagen, Denmark.

The 116 metre tall tower will include apartments, a hotel, retail, offices, and a public park and plaza.

The stacked building consists of “pixels”, each 60 metres square, which are arranged around the central core of the building.

“The constellation of the pixels allows flexibility in function; the
building can be transformed by market forces,” say the architects.
“Flexibility for adaptation is one of the best sustainable
characteristics of a building.”

The following is from MVRDV:

MVRDV and ADEPT win Copenhagen high-rise competition with ‘Sky Village’ design
The municipality of Rødovre, an independent municipality of
Copenhagen, Denmark, announced today MVRDV and co-architect ADEPT
winner of the design competition of the Rødovre Skyscraper. The 116
meter tall tower accommodates apartments, a hotel, retail and offices.
A public park and a plaza are also part of the privately funded scheme.

The new skyscraper with a total surface of 21,688m2 will be located
at Roskildevej, a major artery East of the centre of Copenhagen. It is
after the Frøsilos MVRDV’s second project in Copenhagen.

The skyscraper’s shape reflects Copenhagen’s historical spire and
present day high-rise blending in the skyline of the city, it further
combines the two distinctive typologies of Rødovre, the single family
home and the skyscraper in a vertical village. Consideration of these
local characteristics leads to Copenhagen’s first contemporary
high-rise.

Responding to unstable markets the design is based on a flexible
grid, allowing alteration of the program by re-designating units. These
‘pixels’ are each 60m2 square and arranged around the central core of
the building, which for flexibility consists of three bundled cores
allowing separate access to the different program segments.

On the lower floors the volume is slim to create space for the
surrounding public plaza with retail and restaurants; the lower part of
the high rise consists of offices, the middle part leans north in order
to create a variety of sky gardens that are terraced along the south
side. This creates a stacked neighbourhood, a Sky Village.

From this south orientation the apartments are benefitting. The top
of the building will be occupied by a hotel enjoying the view towards
Copenhagen city centre.

The constellation of the pixels allows flexibility in function; the
building can be transformed by market forces, however at this moment it
is foreseen to include 970m2 retail, 15,800m2 offices, 3,650m2 housing
and 2,000m2 hotel and a basement of 13,600m2 containing parking and
storage. Flexibility for adaptation is one of the best sustainable
characteristics of a building. Besides this the Sky Village will also
integrate the latest technologies according to the progressive Danish
environmental standards.

Furthermore the plans include a greywater circuit, the use of 40%
recycled concrete in the foundation and a variety of energy producing
devices on the façade. A public park adjacent to the Sky Village is
part of the project and will be refurbished with additional vegetation
and the construction of a ‘superbench’, a meandering public path and
bench. A playground, picnic area and exercise areas for elderly
citizens are also part of the plan.

Lead architect MVRDV and co-architect ADEPT Architects won the
competition from BIG, Behnisch and MAD. Winy Maas and Jacob van Rijs
present the plan today in Copenhagen together with Anders Lonka and
Martin Krogh from local office Adept Architects, Dutch engineering firm
ABT and Søren Jenssen act as consultants for the project.
Earlier MVRDV realised the Frøsilos / Gemini Residence in the port
of Copenhagen: a residential project marking a new way in refurbishment
of old silo’s which was highly acclaimed and received international
awards.



Posted by Matylda Krzykowski from dezeen.com


Tích "[b]+" cho bài viết hay[/b]
Pass cho sách: booktraining.net

avatar
Milunice259
 
 

Libra
Giới tính : Nam
Tổng số bài gửi : 1355
Tuổi : 29
Đến từ : Long An
Nghề nghiệp : Người mẫu
Trạng thái bản thân : Đã có vợ
Điểm tích cực : 2354
Chất lượng bài viết : 342
Châm ngôn sống : Thiên tài chỉ có một phần trăm cảm hứng, còn lại là đổ mồ hôi

Xem lý lịch thành viên http://www.kt06vl.top-forum.net

Về Đầu Trang Go down

Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

 
Permissions in this forum:
Bạn không có quyền trả lời bài viết