..::Kien06VL::..
Chào mừng bạn đến với Kien06VL. Chúc bạn tìm được nhiều điều bổ ích từ diễn đàn!
Để xem được nội dung chính của diễn đàn bạn cần đăng nhập hoặc đăng ký.


To view all main content you need to log in or register.

House in Martindale Country Club / Alric Galindez Arquitectos

Xem chủ đề cũ hơn Xem chủ đề mới hơn Go down

06042009

Bài gửi 

normal House in Martindale Country Club / Alric Galindez Arquitectos




By Nico Saieh — Filed under: Houses , Selected , Alric Galindez, Argentina, Concrete



Architects: Alric Galindez Arquitectos / Santiago Alric, Carlos Galindez, Federico Lloveras
Location: Pilar, Buenos Aires, Argentina
Collaborators: Alfredo Quiroga, Sofía Peluffo, Joaquín Adot
Project year: 2008
Constructed area: 628 sqm
Photographs: Alric Galindez

The house is located in a private
country club, outside the city of Buenos Aires. Terrain’s main feature,
is a defined northern orientation in coincidence with the best and main
view, pointing right at the polo field.
The owners, a young couple with children, whose principal and most
important request was to have an appropriate place for meetings and
social life, and a private refuge as well, so as to rest themselves
from the club´s surrounding activities.

Facing the street, a mute white wall proposes an austere limit,
intending that mystery and joy, appear as a consequence of just coming
inside the house right through a still water courtyard. This severe
welcome somehow pretends to hide the inner life, and protect the
inhabitants from unwanted looks passing by. Just a narrow opening, for
casual peeping, reinforcing the idea of mystery and intrigue.
As a clear counter face, the rear façade opens to the polo field,
and infinite views, loosing the sense of boundaries, making the limit
between inside and outside, fade away.

The living-room, and dinning -room, act as a intermediate space
between the access patio and the polo field, bonding at the same time,
the resting and the cooking areas. The open kitchen coexists with an
active playroom, both in close relation with the landscape outside due
to a pleasant gallery that sews these environments.
Two levels define the rest room area. On the lower plan, the main
suite and a study or guests room, and on the first floor, the children
bedrooms and a study area for home working or reading.
As a final wink, to mystery and meeting, an underground basement is discovered, the best place for leisure and enjoyment.


.gallery {
margin: auto;
}
.gallery-item {
float: left;
margin-top: 10px;
text-align: center;
width: 33%; }
.gallery img {
border: 2px solid #cfcfcf;
}
.gallery-caption {
margin-left: 0;
}




























site plan



basement plan




ground floor plan



top floor plan



elevation 01




elevation 02



elevation 03



elevation 04




section 01



section 02



section 03




section 04
theo Archdaily.com

khoa*brandon
   
   

Libra
Giới tính : Nam
Tổng số bài gửi : 711
Tuổi : 28
Đến từ : unknown
Nghề nghiệp : unknown
Trạng thái bản thân : Đã có con
Điểm tích cực : 716
Chất lượng bài viết : 224

Xem lý lịch thành viên http://vn.myblog.yahoo.com/dkhoa-0610

Về Đầu Trang Go down

- Similar topics
Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

 
Permissions in this forum:
Bạn không có quyền trả lời bài viết