..::Kien06VL::..
Chào mừng bạn đến với Kien06VL. Chúc bạn tìm được nhiều điều bổ ích từ diễn đàn!
Để xem được nội dung chính của diễn đàn bạn cần đăng nhập hoặc đăng ký.


To view all main content you need to log in or register.

Carapicuiba house / Angelo Bucci & Alvaro Puntoni

Xem chủ đề cũ hơn Xem chủ đề mới hơn Go down

06042009

Bài gửi 

normal Carapicuiba house / Angelo Bucci & Alvaro Puntoni




By [You must be registered and logged in to see this link.] — Filed under: [You must be registered and logged in to see this link.] , [You must be registered and logged in to see this link.] , [You must be registered and logged in to see this link.], [You must be registered and logged in to see this link.], [You must be registered and logged in to see this link.], [You must be registered and logged in to see this link.], [You must be registered and logged in to see this link.]



Architects: [You must be registered and logged in to see this link.], [You must be registered and logged in to see this link.]
Location: Carapicuíba, SP, Brazil
Collaborators: Ciro Miguel, Fernando Bizarri, Juliana Braga
Structure: Ibsen Pulleo Uvo, Ruy Bentes
Services: Mauro Rodrigues Pinto
Landscape: Klara Kaiser
Construction: Alexsandro Bremenkamp
Project year: 2003
Construction year: 2008
Site area: 450 sqm
Construction area: 415 sqm
Lighting: Reka
Steel panels: Perfilor
Scaffolding: Peri
Photographs: [You must be registered and logged in to see this link.]
[You must be registered and logged in to see this link.] [You must be registered and logged in to see this link.] [You must be registered and logged in to see this link.] [You must be registered and logged in to see this link.]

Geographic conditions


The most remarkable feature of the site where the house is located
is its depression, in topographical terms. From the street, we cannot
clearly see its ground level because the ground surface falls abruptly
into a little valley and woods: a stage 6 m below.
[You must be registered and logged in to see this link.]
Programmatic requirements


The program joins two different purposes: a house and an office, it
is a place to both live and work. Although these two functions share
the same space, it is as separate as possible.
Project proposition


The different levels offered by the site were utilized to arrange the two main programs.
The street level was kept free of any enclosed space, it is a kind
of “pilotis” with two different areas: the first one is on the ground,
very close to the street, and the other one is aerial, as a roof
terrace over the building. A bridge, made of steel, connects these two
areas. The only entrance to the building is the bridge with its steel
grid floor that leads over the open space: downstairs to the house or
upstairs to the office.
[You must be registered and logged in to see this link.]
The house is divided into two levels, both below the street level.
Its spaces are integrated with the woods, valley, gardens, and pool
located at the ground level. The house incorporates the outside nature
indoors: a sliding glass door opens the living room into the
terrace,creating one large space. The bedroom and the patios can also
be integrated at the lower level.
From the street level, the office is located upstairs. Its
dimensions, 3 m wide and 25 m long, making it look like a tube open at
both extremities. Therefore, the windows offer new views: more
landscape than patios, and more panoramic than an intimate space.

[You must be registered and logged in to see this link.]
The “tube” only rests over two columns. Reinforced concrete supports
the whole building. Besides its materials, concrete and glass, this
house is essentially designed based on the site’s geography and
landscape. So few elements mean more concentration on the required work
during its construction process. It makes it easier to control the
budget and it help us focus on the necessary steps to build the house.

[You must be registered and logged in to see this link.]

[You must be registered and logged in to see this link.]

[You must be registered and logged in to see this link.]


[You must be registered and logged in to see this link.]

[You must be registered and logged in to see this link.]

[You must be registered and logged in to see this link.]


[You must be registered and logged in to see this link.]

[You must be registered and logged in to see this link.]

[You must be registered and logged in to see this link.]


[You must be registered and logged in to see this link.]

[You must be registered and logged in to see this link.]

[You must be registered and logged in to see this link.]


[You must be registered and logged in to see this link.]

[You must be registered and logged in to see this link.]

access plan

[You must be registered and logged in to see this link.]

bedrooms plan


[You must be registered and logged in to see this link.]

studio plan

[You must be registered and logged in to see this link.]

rest area plan

[You must be registered and logged in to see this link.]

section A1


[You must be registered and logged in to see this link.]

section B1

[You must be registered and logged in to see this link.]

section C1
theo archdaily.com
avatar
khoa*brandon
   
   

Libra
Giới tính : Nam
Tổng số bài gửi : 711
Tuổi : 29
Đến từ : unknown
Nghề nghiệp : unknown
Trạng thái bản thân : Đã có con
Điểm tích cực : 716
Chất lượng bài viết : 224

Xem lý lịch thành viên http://vn.myblog.yahoo.com/dkhoa-0610

Về Đầu Trang Go down

- Similar topics
Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

 
Permissions in this forum:
Bạn không có quyền trả lời bài viết